Filifjonkan
Såna fina presenter kan man få en helt vanlig torsdag då man har gäster. Höstfärger. Gillar. Vi får dock vänta ännu några veckor innan killen växer sig in i storlek 68 men det går ju i rasande fart det! En "snuttefilt" eller snuttenalle fick han också och kanske Seth blir det första barnet vid oss som vill ha snutten med sig. Så mysigt det skulle vara (tills den dagen då man glömt snuttisen hemma och världen rasar.)
Som jag skrivit tidigare så gillar jag att hösten för med sig mera "fremand". Tröskeln att ta emot gäster har jag sänkt rejält och obäddade sängar, kaos i lekrummet eller att köksbänken är full hindrar inget. Hellre umgås jag än tänker att nej, jag orkar inte bjuda hem någon eftersom vi som har så stökigt. 
Men jag måste erkänna att det bor en liten Filifjonka i mig som som gärna skulle ha det snyggt omkring mig hela tiden. När jag får gäster skulle jag gärna ha alla kuddar på sin rätta plats. Igår när min syrra och svägerska var här och barnen var lite "grälsjuka" så kunde jag skriva under uttrycket som Filifjonka sade då hennes barn rutschade inomhus i muminhuset  "barn ska ses men inte höras" (hon hade en liten poäng i sitt uttryck). Men barn ses, hörs och stökar. Så är det för det mesta. Nåt annat är onormalt. Det gjorde jag också när jag var liten och det är så det ska vara. Men bara för att man älskar barn så behöver man inte gilla den delen lika mycket.
 Igår, när stressen blossade upp och jag ville plocka upp allt på en gång medan gick jag runt med en gnällig bebis på armen, dikterade jag högt och ljudligt åt syrran:
- när jag blir "stor" och inte har småbarn ska mitt hus vara TIPP TOPP! Jag ska städa, städa och städa och INGEN har sett ett så fint hem som jag har då! Kommer eventuella barnbarn på besök så ska jag bara säga  - tyvärr ni kan inte leka HÄR eftersom farmor/mormor har sååå FINT och ni får INTE rådda här inne! ha haa....en liten effekt hade mitt utbrott eftersom syrran steg upp ur soffan och plockade upp lite då hon märkte min sinnesstämning. Och jag behöver ju inte be om ursäkt för mitt utbrott mot mina stackars barnbarn eftersom jag inte har några. 
Och jag vet, om eventuella barnbarn i framtiden kommer på besök till oss så kommer jag glatt att ta fram alla leklådor (som jag förstås har i en prydlig skrubb) och glädjas över deras lek. När barn leker och har roligt gläds mitt hjärta. För Filifjonkan i mig delar utrymme med en liten dagistant.

Sånt hos oss denna torsdag. Ikväll är jag bjuden på nån slags syjunta där nästan ingen handarbetar utan fokusen ligger väl mera på att umgås och dricka kaffe tillsammans. Seth får komma med eftersom jag varit bort två kvällar denna vecka utan honom så nu ska jag unna resten av familjen "en skön hemmakväll utan en vagn som surrar runt i köket". En bebis tar stor plats i en familj. Åtminstone hos oss. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Maria ,jag hoppas att du skulle se en glimt in i framtiden;när mina barn var små skulle de helst vara utomhus eller i nån kammare för att mor sku städa,fredag,fredag var en gnällig mor i farten. Aldrig skulle de få hoppa eller leka i vår säng, nej sovkammaren var liksom en helig plats. Nu är barnen stora ,barnbarnen besöker oss med jämna mellanrum och de drar fram leksaker och rullar ihop mattor och farmor/mormor busar där med sina gullhjärtan i dubbelsängen. Gubben sa att jar tycker det blivit helomvändning här i huset och jag trivs men inte tror jag egna barn tog nå skada heller. ...Maria du har en intressant blogg som tanter också läser hälsn I .V.

maria sa...

Vad roligt att dina barnbarn får busa i er säng, ha haa...men det går väl an då det inte är varje dag *ler*. Men jag tror nog barn förstår varför man vill ha ordning i hemmet, ALLA mår bättre då! Också barnen.

Fredagar borde man inte förstöra med städning, det är nog en jobbig tradition. Fast visst är det skönt att ha nystädat till helgen! (inget ont som inte för nåt gott med sig)