f j ä d r a r


Upsis, det blev visst en höna av en fjäder i mitt förra inlägg. Och visst, hade jag läst era djupa, fina, kommentarer innan så hade jag definitivt inte skrivit sådär (borde ta bort hela inlägget så ingen missförstår nåt). Jag generaliserade stort med temadagarna (jag var väl innerst inne besviken då jag inte fick nån blomma av mannen på kvinnodagen *blink*) utan att desto mera jämföra dem och reflektera över dem och helt klart kan man inte jämföra hungerdagen med kanelbullens dag! Men alla "goda" människor är goda alla dagar och alla "onda" människor är tyvärr onda (nästan) alla dagar oavsett uppmärksamhet. Ondskan kommer alltid att finns och mission/givmildhet kommer alltid att finnas. Varje dag. De går sida vid sida. 
Självklart är jag emot kvinnoförtryck, misshandel och allt detta skit. Självklart ska vi ha ett jämlikt samhälle, men måste vi verkligen svänga på varenda hårstrå för att kolla så inget är orättvist (tänker mera på småsaker som föräldraledighet och sånt). Kvinnor, män och barn har alla lika värde men hur ofta pratar vi om alla de män som är utsatta för grymma kvinnor och för att inte tala om barn som har just kvinnor som misshandlar dem. 

Fick tipset att läsa på mera av en anonym innan jag uttrycker mig och det borde jag väl göra. Men var ska jag börja? Finns det nån början och finns det nåt slut. Skulle mina inlägg på bloggen baseras på annat än mina egna reflektioner (för stunden) så skulle den aldrig bli skriven. Skulle alla mina inlägg behöva passa alla så skulle de heller aldrig kunna publiceras. Kommentaren om att människor som inte har en Gudsrelation behöver fylla almanackan med annat kan ses ur ett djupare perspektiv. Om några år har vi nog säkert en passande temadag till själva påsken också, eller julen. Så vi inte behöver ställa Jesus i fokus i samhället. Han passar ju inte in alla gånger. 

Sånt hos oss då jag ber om ursäkt om jag trampade nån på tårna. Många som läste inlägget dök ganska djupt medan jag reflekterade över temadagar mera på ytan (hungerdagen är riktigt bra för barn eftersom de själva får ta med pengar till skolan och bara äta havregrynsgröt den dagen, hoppas såklart att barnen får lära sig att dela med sig de övriga dagarna också). 
Nu ska vi ta emot en solig måndag med glatt sinne och för min del får datorn samla damm idag. Vi ska nog fara ut istället. 

"älska din nästa såsom dig själv"

ps. vad tror ni undertecknad tycker om mannens placering av diskborsten!? nåja, den som diskar får väl själv välja var man placerar den efteråt, ha ha. Vilken tur att jag trots allt diskar mest. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här är en som läste ditt förra inlägg precis som det skulle läsas och inte hade något att påpeka om :) Så det så.

Anonym sa...

På frågan om jag vet att det är kvinnodagen svarade jag: Det är väl kvinnodag alla dagar? O allt som kvinnor utsätts för o sånt där vi borde få vara jämställda ska väl lyftas fram mer än en dag i året? Så jag har nog samma åsikt som du :-)

Anonym sa...

Här kan du börja: http://amandasblogg.com/2015/03/04/feminismen-har-har-gatt-for-langt/

maria sa...

Redan läst ;-)