k l ä t t r a


Jag var på en riktigt intressant föreläsning igår vid Ivars förskolan. Föreläsaren var Camilla Söderlund och hon föreläste om bla reflexer, här är hennes hemsida! Alltså inte reflexer vi ska använda i mörkret utan reflexer som vi människor har kvar från barn och bebistiden. Dessa kvarvarande reflexer som i viss grad kan försvåra vardagen och utvecklingen för barn, tonåringar och vuxna. Nåt nytt för mig var att åksjuka (som många lider av) kan bero på kvarvarande reflexer och kan, i vissa fall, "vänjas bort". Intressant. 
Vi blev (igen) påminda om hur otroligt viktigt det är att barn rör på sig tillräckligt, att de klättrar, utforskar, springer i skog och mark, går barfota osv. Det är ingen självklarhet i dagens samhälle då vi jämnar marken och "mjukar upp hörnen" för våra barn. Här skulle minsann min lilla familj kunna göra mååånga förbättringar! Ivar gillar att klättra i träd och senast i förrgår kom hans kompis in med andan i halsen och sa att Ivar är så högt i trädet så han inte slipper ner. Att säga detta åt höjdrädda, klumpiga, jag hjälper ju föga. Men redan detta att mamma stod nedanför trädet och heijade och uppmuntrade så kom han ner och han hade nog ingen aning om att jag var dubbelt räddare än han (jag såg ju bara för min inre syn då vi kör till akuten med brutet ben)

Sånt hos oss då skogen känns långt borta. Små snöflingor dalar ner och grusar de spirande vårkänslorna. Vi vill ju damma av cyklarna nu och inte ha snöslask. Barnen älskar cykelturer och jag hoppas att Ruths 16 tums cykel passar bra i vår, ännu i höstas var den lite för stor och fötterna räckte inte till tramporna. Ivar har fått löfte om en riktigt racercykel i år efter att ha cyklat med Ediths , avlagda, röda Helkama ifjol. Nu vill han inte ha nån "flickcykel" längre! Seth får sitta i cykelstolen, barnstolen eller vad den nu heter och det ska bli så roligt!
 Förresten så hade han, Seth alltså, sovmorgon till 06:40 i morse och jag känner mig så utvilad och harmonisk. Mera sådant. Mera sömn åt bebisar. 

ps. på bilden testar Ivar klättring vid sportis på aktivitetsdagen som ordnades på sportlovet. Han borde få klättra igen så skulle han säkert komma till toppen så småningom. Hans mamma borde ska kolla vad det finns för kurser åt 7 åriga klätterbarn. Flickorna har ju ridningen de. 

Inga kommentarer: