inne i värmen


Imorse när vi tassade upp en timme före tuppen möttes jag av en sprakande brasa. Mannen hade tänt en brasa åt oss innan han for i jobb. Luckorna var stängda men vi öppnade dem genast och satte oss ner och beundrade lågorna. Värmde bort sömnen. Sämre kunde man ha det en torsdag morgon. Eller också bättre - under täcket i ljuvlig morgonsömn. Seth somnade om sådär passligt då jag satt och åt morgongröten och jag kan inte annat än förundras över hur ljuvlig han är. Kärleken till barnen är så överväldigande. Ibland tar den nästan andan ur en.

Sånt hos oss denna torsdag då timmarna kommer att räcka till. Igen. Men med bebis i huset som äter, sover och leker i flera repriser så är det skönt att bara vara hemma. Speciellt dagar som denna då kölden är uppe i -20 grader. Tacksam att vi har nära till skolan så Edith trots allt kan fara gående. På med varma kläder bara! Ivar åker ju med taxi varje morgon så han behöver jag inte bekymra mig om heller. 
Undrar förresten vilken temperatur det är vid missionsmagasinet idag, hoppas det inte känns alltför kyligt där. De som ska betjäna där borde ta på sig extra varma koftor!

4 kommentarer:

Evamaria sa...

Tack för omtanken, fast det är kallt ute var det varmt och skönt vid magazinet! Men det var inte många som vågade sig ut i kölden så affärerna gick ganska trögt. :-)

maria sa...

Kunde just tänka mig det. Vem vill fara frivilligt till stan sådana dagar ;-) Men bra att ni hade det varmt iallafall!

Anonym sa...

Var går Ivar om han åker taxi?

maria sa...

Han går nog i förskolan här i byn men vi har den lyxen att få taxi för 1 euro/rutt så det tycker jag det är värt!