vill inte ha den där


Nu som då får vi våra småa konflikter jag och Ruth. Ofta är det klädkonflikter och oftast uppkommer de då vi ska bort. När vi står där, den ena bestämdare än den andra, så tänker jag alltid att är det nu jag ska ge med sig? Eller är det nu jag ska vara konsekvent som mamma och bestämma?! Men det handlar ju trots allt bara om kläder. Men om man ger med sig på de små sakerna, hur blir det då med de större konflikterna. Ger man lillfingret så tar de hela handen. Sen är det ju skillnad om vi bara är hemma eller om vi ska bort. Men så tänker ju vi vuxna men så tänker inte barn. 

På farsdagen så var jag väldigt envis och vann vår klädfajt. Men oj, vad hon surade. Det slutade med att hon slet av sig klänningen och sprang runt i strumpbyxor resten av kvällen och jag kände mig som den elakaste mamman i värden som inte lät min flicka själv välja vilken klänning hon ville ha. 

I tisdags då vi skulle till mamma barn så lade jag fram minst fem fina tröjor som hon fick välja bland. Hon vägrade att ta någon av dem. Hon ville ha en gammal. ärvd, kofta av Edith som hade för korta ärmar. Hon vann denna gång och var väldigt lycklig och kände sig fin hela dagen lång. Den nya, rosa, tröjan med rosett på framsidan tycker hon att vi kan ge åt Sara, den grå med hjärtat på likaså. Problemet är bara att Sara är längre än Ruth och tröjorna för små åt henne. Jag tycker det är så harmt att hon inte gillar vissa plagg som är nya och fina och lämnar i skåpet. Tröjorna som hon gillar används däremot väldigt flitigt och vissa är redan helt urtvättade. De flesta av de tröjorna har nåt djurmotiv på sig och jag har nu börjat fatta hennes klädstil. Riktigt glittrigt eller så djur. Alternativet är att aldrig handla kläder om hon inte är med. 
Outfiten på bilden vägrar hon ha. Här går våra smaker isär. Hon tycker att tröjan är väldigt ful och har använt strumporna en endaste gång. 

Sånt hos oss idag då vi njuter av att det är fredag och struntar vad vi har på oss. Jag är färdigt klädd för träff med PT vid tyngpunkten klockan 16. Träningskläder är ju så sköna att gå i. Tyvärr blir inte denna helg nån vanlig pappa-mamma-barn-vila-helg och ingen sovmorgon för min del eftersom mannen ska bort. Men igår sov killen till 7:30 så det blev väl veckans sovmorgon det. Dessutom far vi ju och sova tidigt så det räcker till med sömnen varje natt trots allt.
Vi blev just bjudna på lunch så nu ska vi dra iväg bara Set vaknar. Ha en skön fredag!

4 kommentarer:

lena sa...

Klädfighter är bekant! ;) Vår 4-åring går helst i t-skjorta och shorts eller en gammal "prinsessklänning"... På tal om annat; har du tips på nån bra andaktsbok, sån som man läser ett kort stycke varje dag? "Ett är nödvändigt" läste jag ifjol, men skulle gärna köpa nån annan...

Annika sa...

Lena: Max Lucado: Alla dagar nära. Korta och kraftfulla texter för varje dag! Och tack Maria för en djup och samtidigt vardagsrolig blogg!

linda sa...

Tips på andaktsbok: börja dagen rätt av Joyce Meyer.
Den fick jag i julklapp. Har bara läst lite i den ännu, men jag tycker den är givande! Vacker är den att ha framme också ( Pärmen är av mjukt vit läder och guldtext)

maria sa...

Har också Max Lucado: Alla dagar nära som jag har läst i vissa perioder. Under ytan/Torgny Wirén har jag också läst, den har en lite längre berättelse för varje vecka och korta bibelord för varje dag som knyter an till veckans berättelse. Den är främst för ungdomar och unga vuxna (dit jag räknar mig ännu ;-))
Ett är nödvändigt har jag också och den är ju nog "djupast" av dem alla men variation förnöjer! nu just är jag väldigt dålig på att läsa andaktsböcker, kanske jag borde köpa en ny.