m o r g o n s t u n d


Morgonstund har inte alltid guld i mun. Nej, ibland känns den onödig tidig och det känns som om man är omringad av en dimma. Men stiger man upp 05:40 så hinner man med mycket resonerar tydligen Seth. Sen när han somnar om så tassar de andra barnen ner från vinden och allt är precis som det skall vara. Liv och rörelse. Men med en kaffekopp i handen och tangenter under fingrarna så trivs jag som fisken i vattnet och det spelar ingen roll att lördagen kanske blir onödigt lång. 
Om någon funderar över den suddiga bilden så kan jag upplysa er om att den är tagen i skuggan av byns starkaste lampa som lyser in i vårt sovrum. Mörkläggningsgardiner måste införskaffas till våren då morgonsolen börjar lysa runt fem snåret. Morgonsol - ordet låter ljuvligt och påminner om kommande tider.

Sånt hos oss denna morgon då jag irriteras över överfulla roskisar. Man ska inte börja dagen med en roskis som är överfull, dessutom är ju inte doften alltför behaglig. Att fara ut med dem iförd i morgonrocken nappar noll och att klä på mig nappar ännu mindre. 
Det tar vi senare. Att föra ut roskis alltså. Så jobbigt är det väl inte att traska 20 meter till rosktunnan. 

Inga kommentarer: